Wat heb je nodig :
- 500g frambozen (vers of diepvries)
- Sap + zeste van 1 limoen / citroen
- 1 Bhut Jolokia peper (vers of gedroogd)
- 250g confituursuiker (versie 500g suiker op 1kg fruit)
Bereiding :
Spoel de verse frambozen en peper(s) snel af onder de kraan en dep droog. Je kan de peper in zijn geheel laten of in kleine reepjes snijden (gebruik handschoenen in dat geval).
Doe de frambozen, de verse pepers, sap en zeste van 1 limoen samen in een steelpan met deksel. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat een 10 tal minuutjes pruttelen.
Voeg na 10 minuten de confituursuiker toe en onder constant roeren laat je dit gedurende 3 minuten inkoken.
Steriliseer een aantal glazen potjes en deksels en doe de warme confituur in de potjes.
In de koelkast kan je deze confituur een aantal weken bewaren.
0 Comments