Wat heb je nodig :
- 150g Carolina Reaper pepers (vers of diepvries)
- 150g Ghost pepers (vers of diepvries)
- 10 Knoflooktenen (meer of minder naar wens)
- 2 Kleine rode ajuinen
- 3cm Verse gember (meer of minder naar wens)
- Sap van 1 limoen of halve citroen
- 6 Venkelzaadjes
- 2 Eetlepels palmsuiker (kan ook bruine suiker, rietsuiker…)
- 2 Eetlepels rijstazijn
- 2 Eetlepels Ketjap Manis (optioneel)
- 2 Koffielepels zout
Bereiding :
Spoel de verse pepers en droog af, versnij in kleine stukken.
Knoflooktenen pellen en even kneuzen.
Rode ajuin pellen en in stukjes snijden.
Schil de gember en versnij in kleinere stukjes.
Doe de verse pepers, de knoflooktenen, de rode ajuin en gember samen met 2 eetlepels rijstazijn, sap van 1 limoen en 2 koffielepels zout en de venkelzaadjes in de blender en verpulver alles tot een “gladde massa”.
Zet een pan op het vuur en doe er wat olijfolie (wij gebruikten de hete olie uit een vorig recept) in, van zodra de olie heet is doe je de pepermassa in je pan. Voeg 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels Ketjap Manis toe en laat dit onder constant roeren opwarmen. Na ongeveer 5 tot 10 minuten zijn alle smaken opgenomen en kan je het vuur uitzetten.
Doe de hete sambal in enkele mooie potjes en maak je familie en vrienden blij.
Deze sambal blijft maanden goed en zal alsmaar beter en heter worden met de tijd.
0 Comments