GRATIS VERZENDING – Bestellingen vanaf 100 euro
GRATIS verzending vanaf 100 euro

Super pikante olie met verse en gedroogde Carolina Reaper peper

Korte inleiding :

Als je gebruikt maakt van verse of gedroogde chili pepers in je keuken zal je ongetwijfeld al gemerkt hebben dat niet elke peper dezelfde "hitte" bevat. Door gebruik te maken van pikante olie kan je de "hitte" gemakkelijk doseren. Hoe meer druppels olie je gebruikt hoe pikanter je gerecht zal worden.

Je kan experimenteren met soorten olie, gebruikte pepers en andere kruiden. Wij gebruiken vooral olijfolie, maar je kan deze chili olie maken met Zonnebloemolie, Arachideolie, Kokosolie...

Wij gebruiken hier Carolina Reaper pepers, enkele druppels olie op je bord of in je gerecht zijn voldoende om je een ganse avond warm te houden. Deze olie over een vers gemaakte pizza of pasta is overheerlijk !

Wat heb je nodig :

  • 1 liter olie (naar keuze : Olijf- of Zonnebloem,…)
  • 5 Carolina Reaper pepers (gedroogd)
  • 2 verse Carolina Reaper pepers (of andere soort pepers)
  • 25g droge chilivlokken
  • 2 Steranijs (optioneel)
  • 3 Kardemom zaden (optioneel)
  • 10 Knoflooktenen

 

Bereiding :

Spoel de verse pepers en droog af. Je kan de pepers in zijn geheel laten of in kleine reepjes snijden (gebruik handschoenen in dat geval).

Knoflooktenen pellen en even kneuzen.

Doe de verse pepers, de knoflooktenen, gedroogde Carolina Reaper, chilivlokken en andere kruiden samen met de olie in een kleine kookpot. Zet op het vuur en laat dit onder constant roeren opwarmen. Na ongeveer 5 tot 10 minuten zijn alle smaken opgenomen in de olie en kan je het vuur uitzetten.

Laat de olie even afkoelen en giet dan de ganse inhoud in een mooie fles.

Deze olie blijft maanden goed en zal alsmaar beter worden met de tijd.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten

Onze Producten

Probeer zeker ook eens onderstaande recepten

Surinaamse Sambal met Madame Jeanette

Surinaamse Sambal met Madame Jeanette

Korte inleiding :

Een Surinaamse sambal is vers, fris en zeer pittig. We maken deze sambal met onze zelfgekweekte Serrano x Madame Jeanette peppers maar je kan hetzelfde recept gebruiken voor andere soorten pittig en minder pittige pepers, oa. Habanero’s worden ook vaak gebruikt als vervanging voor Madame Jeanette pepers.

Gebruik propere bokaaltjes en indien gewenst kan je deze na het vullen en sluiten ook nog steriliseren. De sambal is een paar maanden houdbaar in de frigo.

Appel, rozijnen, gember, kaneel en 7 Pot Nebru confituur

Appel, rozijnen, gember, kaneel en 7 Pot Nebru confituur

Korte inleiding :

We gebruiken voor deze confituur appels van onze miniboom in de tuin, maar aangezien deze nogal zuur zijn mengen we er enkele andere soorten bij. Keuze genoeg bij je lokale groenten en fruitboer, wij kozen voor Jonagold en Pink Lady.

Ik heb 1 verse gele 7 Pot Nebru peper gebruikt op een kilo appels. Maar je kan experimenteren en meer of andere variëteiten pepers gebruiken.

Deze appelconfituur is heerlijk bij een kaasschotel, gemengd door yoghurt of gewoon op je boterham.

Extreem hete Sambal met Carolina Reaper en Ghost peper

Extreem hete Sambal met Carolina Reaper en Ghost peper

Korte inleiding :

Iedereen kent Sambal Oelek of Sambal Badjak, … de potjes staan in de supermarkt bij de Aziatische specerijen en er zijn honderden soorten waaruit je kan kiezen.

Maar de lekkerste en waarschijnlijk ook wel de heetste sambal kan je gewoon zelf maken in je keuken. Je maakt de sambal met zoveel of zo min mogelijk ingrediënten.

Wij maken onze sambal met jawel Carolina Reaper en Ghost pepers. De hitte in zo’n potje zelfgemaakte sambal kan je niet vergelijken met wat je koopt in de supermarkt, je hoeft dan ook maar een zeer kleine hoeveelheid te gebruiken in je keuken.

Door het toevoegen van 2 eetlepels rijstazijn en het sap van een limoen is deze sambal zeer lang houdbaar in de koelkast. Smakelijk.