Wat heb je nodig :
- 1 liter olie (naar keuze : Olijf- of Zonnebloem,…)
- 5 Carolina Reaper pepers (gedroogd)
- 2 verse Carolina Reaper pepers (of andere soort pepers)
- 25g droge chilivlokken
- 2 Steranijs (optioneel)
- 3 Kardemom zaden (optioneel)
- 10 Knoflooktenen
Bereiding :
Spoel de verse pepers en droog af. Je kan de pepers in zijn geheel laten of in kleine reepjes snijden (gebruik handschoenen in dat geval).
Knoflooktenen pellen en even kneuzen.
Doe de verse pepers, de knoflooktenen, gedroogde Carolina Reaper, chilivlokken en andere kruiden samen met de olie in een kleine kookpot. Zet op het vuur en laat dit onder constant roeren opwarmen. Na ongeveer 5 tot 10 minuten zijn alle smaken opgenomen in de olie en kan je het vuur uitzetten.
Laat de olie even afkoelen en giet dan de ganse inhoud in een mooie fles.
Deze olie blijft maanden goed en zal alsmaar beter worden met de tijd.
0 Comments