Wat heb je nodig :
- 150g Madame Jeanette pepers (20 stuks ongeveer)
- 1 halve witte ajuin
- 3 Knoflooktenen (meer of minder naar wens)
- 1 Koffielepel witte suiker (of andere naar smaak)
- 1 Koffielepel zout
- Azijn
Bereiding :
Spoel de verse pepers en droog af, versnij in kleine stukken.
Knoflooktenen pellen en even kneuzen.
Witte ajuin pellen en in stukjes snijden.
Doe de verse pepers, de knoflooktenen, de ajuin samen met 1 koffielepel suiker en 1 koffielepel zout in de keukenmachine en mix kort in kleine stukjes.
Schep de vers gesneden sambal in gesteriliseerde potjes en laat een beetje ruimte over in elk potje.
Verwarm op een klein vuurtje 1 eetlepel azijn per potje. Dus als je 3 potjes hebt gevuld, verwarm dan 3 eetlepels aijn. Niet laten koken.
Zodra de azijn bijna kookt zet je het vuur uit en giet een eetlepel warme azijn in elk potje. Vul de rest van het potje met zonnebloemolie zodat de pepers bedekt zijn. Sluit de potjes. Je kan deze nu ook nog eens steriliseren of gewoon zo in de frigo bewaren.
0 Comments